ЗА КАКВО Е ВАЖНО ДА СЕ ПОМИСЛИ В УДОБСТВОТО НА ДОМА ОЩЕ ПРЕДИ ТОЙ ДА ЗАПОЧНЕ ДА СЕ СТРОИ / РЕМОНТИРА? – ЕЛЕКТРИЧЕСТВО, ВИК, МОКРИ (СЕРВИЗНИ) ПОМЕЩЕНИЯ, ОКАБЕЛЯВАНЕ ЗА ИНТЕРНЕТ, ТЕЛЕВИЗИЯ И ДР.

Когато се нанесеш в ново или ремонтирано жилище, постепенно еуфорията от покупката/ремонта е изместена от необходимостта за практичност в ежедневието ни. Едно от най-неприятните чувства е да установиш, че някое удобство ти липсва, а още по-неприятно е, ако си имал възможността да го планираш на предходен етап и пропускът е изцяло твой.

Тук трябва да подчертаем, че нашите специалисти са изцяло на твое разположение и могат да ти съдействат във всяка стъпка от изграждането и/или ремонта на жилищното пространство.

Етапът на проектиране е първата и най-важна стъпка, за да превърнеш жилището в дом и създадеш мечтания комфорт за теб и твоето семейство. Тук ние ще имаме нужда и от твоята помощ като ни споделиш от какви помещения имаш нужда в новото си и/или ремонтирано жилище? Освен стандартните дневна, кухня, спалня, втора спалня/детска стая, баня, тоалетна, ако пространството ти позволява –съветваме те да помислиш за допълнителните мокри помещения, дрешник, отделно пространство или кабинет за работа, евентуално втора баня/тоалетна и други, свързани с начина ти на живот.

След като установиш от какви помещения се нуждаеш за комфорта у дома, е добре да разпределиш мебелите и уредите в тях. Планирането им на този етап е свързано с последващото изграждане на ВиК и електрическа инсталация, окабеляване за интернет, телевизия и други комунални услуги, които са част от ежедневието ти.

От тук работата се поема изцяло от нашите специалисти, които трябва да очертаят архитектурното разпределение на помещенията, да проектират електро – и ВиК инсталацията, окабеляването  за битовите услуги.

Относно ВиК инсталацията – важно е да се съобразят и позиционират точно изводите за топла, студена вода, бойлери, газови котли, съдомиялна, пералня, сушилня и др. Особено важно е да се предвидят и поставят на правилното място. каналите за мръсни води. Добре е да се предвиди и възможността за ремонт на различните връзки, които с времето и експлоатацията неминуемо се амортизират.

Същината на електрическата инсталация се свежда до следното – пресмятане на необходимите мощности, съответните бушони, дефектно-токови защити, кръгове на електроуреди и осветление. За всичко това ние разчитаме на специалист електроинженер, затова можеш да ни се довериш и ти. Защото едно от най-неприятните неудобства, които могат да се случат е няколко мощни електроуреда да са планирани в един кръг, на един бушон и при едновременното им включване токът в жилището ти да спира.

Друго, свързано с ел инсталацията, е правилното разположение на контакти и ключове за осветление.

А сещаш ли се колко е неприятно, когато искаш да ползваш нов, по-мощен интернет и/или телевизия, а се оказва, че нямаш в жилището си планиран подходящ кабел? И тогава в прекрасния ти интериор се промъкват едни тънки кабелчета и видими изводи по стените…Не се тревожи. Работата на нашите проектанти ги потапя във всички изисквания и новости за различните услуги, затова ние ще ти помогнем да се подсигуриш за всяка ситуация.