В КУХНЯТА – ПЛОЧКИ ИЛИ ПАРКЕТ? КАКВА НАСТИЛКА ЗА ИЗБЕРЕМ?

Отдавна дневната зона се превърна в едно общо отворено пространство, в което са обособени различни функционални кътове – за отдих и забавление, за готвене, хранене.
Съчетаването на кухнята с трапезарията и хола създава удобство в ползването и спестява ценна площ в апартамента. Тук възниква въпросът коя подова настилка да ползваме, за да създадем синхрон в интериора, да запазим уюта на дневната стая и едновременно с това да осигурите практичност при ползването на кухнята.
Изборът на настилки е важен етап от планирането на обзавеждането на жилището и когато стигнете до този момент е добре да помислите върху следното:
• Колко прекарвате у дома;
• Любители ли сте на кулинарното изкуство;
• Имате ли малки деца;
• Имате ли домашни любимци;
• В кухнята разположени ли са пералня и/или сушилня;
• Какъв е вашият бюджет?
Плочки в кухнята – обикновено фаянсови плочки или гранитогрес. Характерното и за двата вида плочки е, че осигуряват бързо и лесно почистване на кухнята. Поливането с течност не нарушава външния им вид или здравината. Тук трябва да отбележим, че гранитогресът е по-устойчив на удар.
Общ недостатък е, че плочките са студени.
Ламинат в кухнята – добро решение. Той е комбинира предимствата на плочките и на естествения паркет – създава чувство за уют, лесен за почистване, устойчив на удар.
Недостатъците в поставянето му ще се проявят, ако имате обилен теч в кухнята – много е вероятно ламинатът да промени външния си вид.
Естествен паркет – непреходен стил в интериора. Комфортно и приятно усещане на всяка крачка. Много подходящ за дневната зона и трапезарията и не особено практичен за кухнята, защото външният му вид лесно се нарушава.
Особено, ако сте избрали да бъде само омаслен, бързо ще установите, че всички течности попиват бързо и лесно. Не е влагоустойчив. Податлив е на механични увреждания. Не е и удароустойчив. В допълнение – лесно се оцветява.
Безспорно, няма точни правила кой вид настилка да изберете, но нашият съвет е да помислите върху предимствата и недостатъците на всяка една преди да преминете към етапа на закупуване и полагане.

Свържете се с BrickEngineering , за да ви осигурим професионален и точен съвет и прецизно изпълнение на вашия проект.