ИНТЕРВЮ С ТЕХНИЧЕСКИ РЪКОВОДИТЕЛ ДИНКО ДОБРЕВ

1. Представете се накратко – име, какво сте завършил, как започнахте работа в Брик Инженеринг?
Здравейте, Казвам се Динко Добрев и съм технически ръководител в Брик Инженеринг. Работя в компанията вече почти две години. Първото ми образование е IT специалност, но строителството винаги е било моята страст. Затова реших да се насоча към тази професия. В момента завършвам специалност „Строителство на сгради и съоръжения”.
2. Какво означава да си технически ръководител на обект?
Доста голяма отговорност. Дори не съм сигурен дали думата „голяма” може да опише всичко, което се крие зад длъжността и работата. Най-важното за което трябва да отговаряш е качеството на строителството, което е многостранен процес, свързан с проект, материали, работници за изпълнение. После, срок , специфичните изисквания на клиента…
Ясно е, че няма човек, който да знае и разбира от всичко, но техническият ръководител трябва да е запознат в детайли с работния процес, кой етап след кой следва.
3. Колко стабилна трябва да е основата от знания и опит, за да изпълняваш тази длъжност?
Много стабилна. Прохождането в тази сфера е по-сложно и е трудно, защото трябва да си винаги наясно какво се случва и какво следва. В същото време – най-добрият учител е практиката. Опитът и правилните решения идват с работата.

4. Когато избираме имот как да сме сигурни , че е добре построен – на какво да обърнем внимание?
Има значение дали имотът е ново или старо строителство. Общото между двете е, че трябва да започнете с проучване, но то обхваща различни елементи.
За новото строителство е добре да проучите добре фирмата строител и предишните и проекти. Те създават визитната картичка на изпълнителя.
За старо строителство – обърнете внимание на цялостното състояние на сградата и как е поддържана.

За съжаление, както и във всичко друго, не можем да имаме 100% гаранция, но е добре преди всичко да се направи проучване.
5. Какво трябва да съдържа един съвременен дом – опит от работата и наблюденията?
Ще започна с това, че противно на очакванията локацията е важна, но не решаваща. Хората все повече разбират, че ограничавайки се в един район, стесняват много избора си. Самият аз си купих апартамент в квартал, който преди това беше неприемлив за мен.
Обезпечаването на сигурността е едно от нещата, на които все повече се обръща внимание. Хората инвестират в различни заключващи и охранителни системи, за да се чувстват по-спокойни.
Банята – разбира се, няма съвременен дом без баня, но напоследък се обръща внимание често на нейната функционалност и удобство, както и възможността за две такива помещения в апартамент.
6. Имате ли си някакъв обичай при започване/завършване на обект?
Конкретен ритуал – не. Целта ми винаги е да се запозная добре с проекта и с клиентите.
Всеки трябва да е сигурен и спокоен, че се е доверил на правилната фирма и точния човек, затова моята задача е, чрез действията си да създам доверие. От друга страна – опознаването на клиентите , означава да разбереш в детайли конкретните им изисквания и нужди. Това е до голяма степен психологически процес, който също започва с доверие.

Свържете се с BrickEngineering , за да ви осигурим професионален и точен съвет и прецизно изпълнение на вашия проект.